K vitamini əsasən iki növə bölünür: K1 (fyllokinon) və K2 (menakinon). Hər iki növ də qan laxtalanmasını təmin edir və sümüklərin sağlamlığı üçün vacibdir.Foodinfo.az xəbər verir ki, K1 vitamini əsasən bitkilərdən alınır və ən çox yaşıl yarpaqlı tərəvəzlərdə tapılır. Bunlar arasında:- Ispanaq- Kələm(xüsusilə Brüssel kələmi)- Kahı, turp- Brokkoli- CəfəriK2 vitamini daha çox heyvani məhsullarda və bəzi fermentləşdirilmiş qidalarda tapılır. Bu qidalara daxildir:- Pendirlər (xüsusilə sərt pendirlər)- Yumurta sarısı- Quzu və mal ətiK vitaminini qidalarla əldə etmək ən yaxşı yoldur. Yaxşı bir balans üçün hər iki növü qida rasionuna salmaq faydalıdır.