2 Fevral, 15:06 Dəfnə yarpaqları dünyanın müxtəlif mətbəxlərində bir çox yeməklərdə olur, lakin ev aşpazları tez-tez onların aldadıcı zəif qoxusundan məəttəl qalırlar. Unian.net xəbər verir ki, bir çox insanlar deyirlər ki, dəfnə yarpaqları kifayət qədər aromatik görünmür, lakin bu illüziya istifadə müddəti ilə izah olunur, çünki zaman keçdikcə otlar öz ətirini itirir.Dəfnə yarpaqları efir yağları ilə zəngindir. Yeməklərə əsas ləzzət əlavə edə bilər. Bu ədviyyat istənilən yeməyə yumşaq dad əlavə edir.Dəfnə yarpaqlarının təzə olub-olmadığını yoxlamağın ən asan yolu birini yarıya bölüb iyləməkdir. Dərhal parlaq, bitki ətrini hiss etməlisiniz. Heç bir qoxu gəlmirsə, onu təzəsi ilə əvəz etməyin vaxtıdır.Qeyd edək ki, dəfnə yarpaqları zəhərli olmasa da, çeynəməsi çətin, və xırdalandıqda boğulma təhlükəsi yarada biləcəyindən süfrəyə verilməzdən əvvəl yeməyin içindən atılmalıdır.