Qızardılmış qidaların qan damarları üçün təhlükələri

29-02-2024, 10:57           
Qızardılmış qidaların qan damarları üçün təhlükələri
Endokrinoloq Yekaterina Yanq bildirib ki, qızardılmış qidaların həddindən artıq istehlakı ürək-damar sisteminin fəaliyyətinə mənfi təsir göstərə bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə Rosbalt məlumat yayıb.Ekspertin sözlərinə görə, qızardılmış qidaların tərkibində hidrogenləşdirilmiş bitki yağları şəklində olan çoxlu miqdarda trans yağlar var. Trans yağlar bişmiş məmulatlar, çipslər, tortlar və peçenyelərdə də olur. Mütəxəssis qeyd edib ki, çox vaxt bu məhsulların həddindən artıq istehlakı orqanizmə yağlı kolbasadan qat-qat mənfi təsir göstərir. O, pəhrizi sitrus meyvələri və avokado ilə zənginləşdirməyi məyi, həmçinin, mümkünsə, skumbriya və sarımsaq əlavə etməyi məsləhət görüb.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru