Dietoloq Mixail Ginzburg ağ çörəyi pəhrizdən çıxarmağı tövsiyə edir.Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert Sputnik Radiosuna müsahibəsində bildirib ki, ağ çörək süzülmüş buğda unundan hazırlanan çörəkdir, emal zamanı ondan demək olar ki, bütün pəhriz lifləri çıxarılıb.Müqayisə üçün: kəpək ununda üç dəfə çox pəhriz lifi var. Və buna görə də, ağ çörəkdən olan nişasta kifayət qədər tez qlükozaya parçalanır, o, çox tez sorulur, nəticədə qanda şəkərin artması və xoşagəlməz metabolik reaksiya baş verir.Mütəxəssisin qeyd etdiyi kimi, metabolik sindrom hipertoniya, ateroskleroz, şəkərli diabet, şişlər və podaqra səbəb ola bilər.Dietoloq ağ çörəyi çovdar, tam taxıl və çox taxıl çörəyi ilə əvəz etməyi məsləhət görür.