Ağ çörəyin zərərli tərəfləri

6-03-2024, 09:08           
Ağ çörəyin zərərli tərəfləri
Dietoloq Mixail Ginzburg ağ çörəyi pəhrizdən çıxarmağı tövsiyə edir.Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert Sputnik Radiosuna müsahibəsində bildirib ki, ağ çörək süzülmüş buğda unundan hazırlanan çörəkdir, emal zamanı ondan demək olar ki, bütün pəhriz lifləri çıxarılıb.Müqayisə üçün: kəpək ununda üç dəfə çox pəhriz lifi var. Və buna görə də, ağ çörəkdən olan nişasta kifayət qədər tez qlükozaya parçalanır, o, çox tez sorulur, nəticədə qanda şəkərin artması və xoşagəlməz metabolik reaksiya baş verir.Mütəxəssisin qeyd etdiyi kimi, metabolik sindrom hipertoniya, ateroskleroz, şəkərli diabet, şişlər və podaqra səbəb ola bilər.Dietoloq ağ çörəyi çovdar, tam taxıl və çox taxıl çörəyi ilə əvəz etməyi məsləhət görür.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru