Diyetoloq sarıkökün südlə qarışdırılmasının faydalı xüsusiyyətlərini açıqladı
Bu gün, 16:08
Süd və sarıkök çoxsaylı faydalı xüsusiyyətləri ilə tanınan “qızıl süd” adlı içkinin əsas tərkib hissəsidir.Foodinfo.az xəbər verir ki, diyetoloq Syuzan Fişer içkini içməyin faydalarından danışıb.- İltihabı azaldır. “Qızıl südün” əsas tərkib hissəsi olan sarıkök güclü antiinflamatuar xüsusiyyətləri ilə tanınır.- Hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır. Bütün bunlar sarıkökün antioksidan xüsusiyyətləri sayəsindədir.- Qan şəkərinin səviyyəsini azaldır. İçkinin tərkib hissələri diabet əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir.- Ürək xəstəliklərinin qarşısını alır. “Qızıl süd” qan təzyiqini aşağı salmağa kömək edir.- Sümükləri gücləndirir. Süd məhsullarının tərkibində sümük sağlamlığı üçün vacib olan kalsium və D vitamini var.- Xərçəng riskini azalda bilər. Sarıkök istehlakını müəyyən xərçəng növlərinin azaldılması riski ilə əlaqələndirən tədqiqatlar var.- İmmunitet sistemini gücləndirir. Sarıkök antibakterial, antiviral və antifungal xüsusiyyətlərə malikdir.- Beyin fəaliyyətini və yaddaşı dəstəkləyir. İçkinin tərkibinə daxil olan maddələr koqnitiv funksiyanın zəifləməsini ləngidir.