Diyetoloq sarıkökün südlə qarışdırılmasının faydalı xüsusiyyətlərini açıqladı

Bu gün, 16:08           
Diyetoloq sarıkökün südlə qarışdırılmasının faydalı xüsusiyyətlərini açıqladı
Süd və sarıkök çoxsaylı faydalı xüsusiyyətləri ilə tanınan “qızıl süd” adlı içkinin əsas tərkib hissəsidir.Foodinfo.az xəbər verir ki, diyetoloq Syuzan Fişer içkini içməyin faydalarından danışıb.- İltihabı azaldır. “Qızıl südün” əsas tərkib hissəsi olan sarıkök güclü antiinflamatuar xüsusiyyətləri ilə tanınır.- Hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır. Bütün bunlar sarıkökün antioksidan xüsusiyyətləri sayəsindədir.- Qan şəkərinin səviyyəsini azaldır. İçkinin tərkib hissələri diabet əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir.- Ürək xəstəliklərinin qarşısını alır. “Qızıl süd” qan təzyiqini aşağı salmağa kömək edir.- Sümükləri gücləndirir. Süd məhsullarının tərkibində sümük sağlamlığı üçün vacib olan kalsium və D vitamini var.- Xərçəng riskini azalda bilər. Sarıkök istehlakını müəyyən xərçəng növlərinin azaldılması riski ilə əlaqələndirən tədqiqatlar var.- İmmunitet sistemini gücləndirir. Sarıkök antibakterial, antiviral və antifungal xüsusiyyətlərə malikdir.- Beyin fəaliyyətini və yaddaşı dəstəkləyir. İçkinin tərkibinə daxil olan maddələr koqnitiv funksiyanın zəifləməsini ləngidir.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.