Bu qidaları dondurmaq olmaz - SƏBƏB

23-12-2024, 16:08           
Bu qidaları dondurmaq olmaz - SƏBƏB
Dondurma əksər qidaları qorusa da, bəzilərinin keyfiyyətinə təsir edə bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, həkim Maggie Moon bu qidaların dondurulmasının zərərli olacağından danışıb.
Yarpaqlı göyərtilər: Onların yüksək su tərkibi onların toxumasının yumşaq olmasına səbəb olur.
Təzə meyvə və tərəvəzlər: Dondurma keyfiyyətinin pisləşməsinə səbəb ola bilər.
Yumurta: Qabıqda donma çatlara və zəif teksturaya səbəb ola bilər.
Süd məhsulları: Bir çox məhsullar defrostdan sonra ayrılır və ya toxumasını itirir.
Qızardılmış yeməklər: Onlar xırtıldayan teksturasını itirir və daha az iştahaçan olurlar.
Bişmiş makaron və düyü: Yumşaq olur və toxumasını itirirlər.
Mayonez və qaymaqlı yeməklər: onlar ayrılır və keyfiyyətini itirirlər.
Qəhvə: Nəm və qoxuları udur, bu da onun dadına təsir edir.
Konservləşdirilmiş qidalar və qazlı içkilər: Dondurulduqda partlaya bilər.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru