Dondurma əksər qidaları qorusa da, bəzilərinin keyfiyyətinə təsir edə bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, həkim Maggie Moon bu qidaların dondurulmasının zərərli olacağından danışıb. Yarpaqlı göyərtilər: Onların yüksək su tərkibi onların toxumasının yumşaq olmasına səbəb olur. Təzə meyvə və tərəvəzlər: Dondurma keyfiyyətinin pisləşməsinə səbəb ola bilər. Yumurta: Qabıqda donma çatlara və zəif teksturaya səbəb ola bilər. Süd məhsulları: Bir çox məhsullar defrostdan sonra ayrılır və ya toxumasını itirir. Qızardılmış yeməklər: Onlar xırtıldayan teksturasını itirir və daha az iştahaçan olurlar. Bişmiş makaron və düyü: Yumşaq olur və toxumasını itirirlər. Mayonez və qaymaqlı yeməklər: onlar ayrılır və keyfiyyətini itirirlər. Qəhvə: Nəm və qoxuları udur, bu da onun dadına təsir edir. Konservləşdirilmiş qidalar və qazlı içkilər: Dondurulduqda partlaya bilər.