Qastroenteroloq sağlamlığı yaxşılaşdıran məhsullardan danışıb

17-04-2024, 12:58           
Qastroenteroloq sağlamlığı yaxşılaşdıran məhsullardan danışıb
Qastroenteroloq Svetlana Ermakova sağlamlığı yaxşılaşdırmağa kömək edən antioksidanları ehtiva edən məhsulları sadalayıb.Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert Gazeta.Ru-ya müsahibəsində bildirib ki, qırmızı üzüm, giləmeyvə, qoz-fındıq və şokolad resveratrolla zəngindir.
O, iltihabı azaltmağa kömək edir, ürək-damar sistemini qoruyur və koqnitiv funksiyanı yaxşılaşdırır.Terapevtin sözlərinə görə, bənövşəyi, mavi və qırmızı qidalardan olan antosiyaninlər - qaragilə, moruq, qara qarağat və gilas eyni xüsusiyyətlərə malikdir.
"Qocaldıqda görmə qabiliyyətini qorumaq və kataraktadan qaçmaq da vacibdir: buna yaşıl yarpaqlı tərəvəzlərdən (ispanaq), kartofdan və qarğıdalıda olan lutein və zeaksantin antioksidanları kömək edir" deyə qastroenteroloq əlavə edib.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.