Bu məhsullar BAĞIRSAQ XƏRÇƏNGİNİN riskini artırır. - SİYAHI

16-02-2018, 00:46           
Bu məhsullar BAĞIRSAQ XƏRÇƏNGİNİN riskini artırır. - SİYAHI
Böyük Britaniya alimləri aşkar ediblər ki, bəzi qida növləri bağırsaqlarda iltihabın inkişafına səbəb olur ki, daha sonra bu iltihab bağırsaq rərçənginin inkişafına səbəb ola bilər.

Saglamolun.az xarici KİV-lərə istinadla xəbər verir ki, Harvard İctimai Sağlamlıq Məktəbinin alimləri 121 000 insanın qidalanmasını araşdırdıqdan sonra belə nəticəyə gəliblər ki, bu kimi qida və içkilər bağırsaq xərçənginin riskini xeyli artırır:

- qırmız ət (xüsusilə qızardılmış)

- heyvanların içlatı

- əla növ un (ekstra)

- şirin içkilər

- alkoqol içkiləri.

Məhz bu məhsulların tez-tez istehlakı bağırsaqda iltihabın inkişafına səbəb olur.

Bəzi məhsullar isə əksinə bağırsaqda iltihabı azaldır və bununla da xərçəngin riskini artırır. Alimlərin belə məhsulların siyahısını tərtib ediblər:

- yarpaq tərəvəzləri (kahı, ispanaq və s.)

- tünd sarı rəngdə olan tərəvəzlər

- tam taxıllar

- qəhvə (şəkərsiz)

- təbii meyvə şirələri (şəkərsiz).












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru