Dadı damaqdan getməyən Qazax pörtləməsinin sirri VİDEO

5-08-2018, 06:30           
Dadı damaqdan getməyən Qazax pörtləməsinin sirri  VİDEO
Qazaxlıların həyət-bacalarında becərilən təbii məhsullar yeməyə əvəzedilməz dad qatır.

Qazax rayonu özünəməxsus yeməklərilə tanınan bölgələrimizdəndir. Rayonun xüsusilərindən sayılan yeməklərdən biridə pomidorda bişən çəpiş pörtləməsidi.

Qazaxüsulu çəpiş pörtləməsinin özəlliyi bu yeməyə çox cüzi miqdarda su tökülməsidir. Ətin tam bişirilməsini isə yeməyə qatılan lətli tərəvəzlər, xüsusilə pomidor təmin edir. Quzu pörtləməsi Qazaxda ilin bütün fəsillərində yeyilsədə çəpiş pörtləməsi əsasən yayda- sakinlərin həyət bacalarında pomidor, bibər kimi tərəvəzlərin yetişən vaxtlarında bişirilir. Təbii məhsullar yeməyə əvəzedilməz dad qatır.

Qazax rayonu Çaylı kənd sakini Məhərrəm Göyüşoğlunun hazırladığı pomidorlu çəpiş pörtləməsinin Sputnik Azərbayan videosunda izləyə bilərsiz.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru