Qida rasionunda üstünlük verilməli qidalar- AQTA

8-04-2020, 00:01           
Qida rasionunda üstünlük verilməli qidalar- AQTA
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi COVID-19 ilə mübarizədə immun sistemini gücləndirmək üçün qida rasionunda üstünlük verilməli qidaların siyahısını açıqlayıb.

AQTA-dan “Report”a verilən məlumata görə, immun sistemini gücləndirmək üçün də düzgün və balanslı qidalanmaq lazımdır.

Qida rasionunda üstünlük verilməli qidalar aşağıdakılardır:

C vitamini (portağal, naringi, limon, ananas, itburnu, cəfəri, bibər, noxud, pomidor, qarağat, kivi, çiyələk, brokkoli, gül kələmi)

D vitamini (yağlı balıqlar, göbələk, qaraciyər, pendir, yumurta sarısı)

E vitamini (günəbaxan tumu və yağı, qarğıdalı yağı, soya yağı, ispanaq, brokkoli, badam, fıstıq)

A vitamini (treska balığı, yumurta, portağal, ərik, kök, ispanaq, kahı)

B6 vitamini (tuna balığı, qızıl balıq, mal və toyuq əti, lobya, noxud, gərzəkli meyvələr, banan)

B12 vitamini (mal əti, tuna balığı, qızıl və ala balıq, qaraciyər, süd, yumurta)

Sink (mal və quzu əti, qoz-fındıq, paxlalılar, kök, kartof)

Fol turşusu (lobya, noxud, tərəvəzlər, sitrus meyvələri və onların şirələri)

Dəmir (quş və mal əti, qaraciyər, dəniz məhsulları, yumurta sarısı, quru ərik və kişmiş, ispanaq, cəfəri)

Mis (qaraciyər, dəniz məhsulları, kartof, quru meyvələr, qoz-fındıq)












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru