Beyinin qocalmasını tezləşdirən ərzaqlar - SİYAHI

3-02-2022, 09:25           
Beyinin qocalmasını tezləşdirən ərzaqlar - SİYAHI
Dietoloq Serena Pun xəbərdarlıq edir ki, bir sıra ərzaqlar beyinin qocalmasını sürətləndirir.

Bu barədə «Eat This, Not That!» portalı xəbər verib.

Ekspertin sözlərinə görə, beyin üçün 3 ən zərərli ərzaq var ki, onlar orqanizmdə soyuqlama əmələ gətirir. «Bu prosesin əsas günahkarlarından bəziləri, əlavə edilmiş şəkər kimi (emal vaxtı ərzaqlara əlavə olunmuş şəkər və siroplar - Red.), emal edilmiş ət və rafinə olunmuş karbohidrat standart rasionda geniş yayılıb» - «Lenta.ru» dietoloqdan sitat gətirir.

O, izah edir ki, daha çox şəkərdən istifadə yaddaşı öldürür və kəmağıllılığı artırır. Ekspertin sözlərinə görə, şəkərə hazırda demək olar hər yerdə, içki və desertlərdən tutmuş salat əlavələrinə qədər - faydalı adı altında «gizlənmiş» halda rast gəlinir.

İmtina olunası ikinci komponent olaraq dietoloq rafinə olunmuş karbohidratları hesab edir. Onlara ağ çörəkdə, quru səhər yeməklərində rast gəlinir. Belə karbohidratların qida dəyəri yoxdur. Onlar beyinin bir neçə sahəsində funksiyanı dəyişirlər.

Xatırladırıq ki, bundan əvvəl dietorloq Svetlana Zelentsova qocalmanı yavaşıdan populyar meyvənin adını çəkib. Onun sözlərinə görə, qreyfurt vitaminlərlə zəngindir, xüsusilə C vitamini və silisiumla, mikroelementlərlə. Onlar nəinki immuniteti möhkəmləndirir, həm də kollagen sintezini yaxşılaşdırır.

AzPolitika.info












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru