Alimlər qəhvənin bu xüsusiyyətini aşkar ediblər

4-04-2024, 12:08           
Alimlər qəhvənin bu xüsusiyyətini aşkar ediblər
Qəhvə bir çox insanın sevimli içkisidir, baxmayaraq ki, o, kifayət qədər gözlənilməz bir xüsusiyyətə malikdir - laksatif (mədə-bağırsaq pozğunluğu) təsir göstərir. ABŞ-dan olan alimlər araşdırma aparıblar və problemin kofein deyil, qastrin hormonunda olduğunu müəyyən ediblər. “The Mirror” jurnalında dərc olunan araşdırmanın nəticələrinə görə, bağırsaq əzələlərinin aktivliyinin artmasına məhz o cavabdehdir.Alimlərin fikrincə, insanların təxminən 30%-i qəhvənin bu təsirini hiss edir. Bundan əlavə, mütəxəssislər siçovullar üzərində eksperiment aparıb və müəyyən ediblər ki, qəhvə verilməyən heyvanların nəcisində bakteriya daha çoxdur. Bu, qəhvənin antibakterial xüsusiyyətlərindən xəbər verir. Və bu içkidən istifadə edənlərin həzm yolları daha təmiz olub.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru