Çörək özü ayrılıqda vacib qida olsa da, hər dəfə süfrədə, hər yeməklə olmamalıdır. “Medicina” xəbər verir ki, sağlam qidalanma üzrə ekspert Tatyana Meşeryakova çörəklə bağlı açıqlama verib.
“Zülal tərkibli qidaların həll olması üçün ağ undan çörək mane olur. Ət, balıq, toyuğun həzmi mədə üçün ağırdır, onlarla yanaşı lif lazımdır. Çörəkdə isə lif yoxdur, əksinə yapışqanlılıq, karbohidrat və nişasta ət məhsullarının həzmini daha da çətinləşdirir.
Eləcə də südlə xəmir, un məmulatı yolverilməzdir.
Bəs çörəyi nə ilə yeyək? Çörək tərəvəz qarniri, salatlar, şorbalar, soba yeməkləri ilə ideal gedir.
Paştet, yağ və souslarla da olar. Bu zaman toxluq hissi artır. Tam taxıldan gündə 100 qramdan artıq çörək yemək olmaz”.