Dünən axşam yeməyiniz yemək zərərsiz kimi görünə bilər, xüsusən də yemək bişirməyə vaxtınız yoxdursa. Tut-news.ru xəbər verir ki, bu sağlamlıq üçün müəyyən risklər daşıyır.Yanlış saxlama, yenidən qızdırma və bakteriya inkişafı qida keyfiyyətinə əhəmiyyətli dərəcədə təsir göstərə bilər və xoşagəlməz nəticələrə səbəb ola bilər.Köhnə qidaların təhlükəsizliyinə təsir edən əsas amillərdən biri də bakteriyaların inkişafıdır.Soyuducuda bir gündən çox saxlanılan qida mikroorqanizmlər üçün çoxalma zəmininə çevrilə bilər.Ət, süd məhsulları və yumurta inqrediyentləri olan yeməklər xüsusilə bakteriya artımına meyllidir.Qidaların saxlanması bakteriyaların sayını artırmaqla yanaşı, qidalanma xüsusiyyətlərinin itirilməsinə də səbəb ola bilər. Vitaminlər və minerallar uzun müddət saxlama və təkrar isitmə zamanı məhv olur.