Çin mətbəxi özünəməxsus və zəngin dadlara sahibdir. Foodinfo.az bildirir ki, bu mətbəx qızartma və buxarda hazırlanmış yeməkləri ilə məşhurdur. Çin yeməklərində ən çox istifadə olunan ərzaq maddəsi düyüdür.Soya sousu, Çin mətbəxinin ayrılmaz hissəsidir. Çinin məşhur yeməyi "Kung Pao" çox dadlıdır və müxtəlif ədviyyatlarla hazırlanır. Bu yemək toyuq, qoz-fındıq və soya sousu ilə hazırlanır. Çinin məşhur "Dim Sum" yeməyi kiçik buxarda bişirilmiş yeməklərdən ibarətdir.Bu yemək bəzən içində ət və tərəvəzlərlə olur. Çində həmçinin qızardılmış düyü çox populyardır. Maraqlıdır ki, Çin mətbəxində turş və şirin dadlar qarışdırılır. Çin yeməkləri adətən çox təzə və zəngin təbii inqrediyentlərlə hazırlanır. Bəzən sərt ədviyyatlar istifadə olunur.