Napoleon tortunun hazırlanma qaydası

24-06-2025, 16:58           
Napoleon tortunun hazırlanma qaydası
Napoleon tortu qat-qat xəmirdən və yumşaq kremlə hazırlanan, klassik və çox sevilən tortdur. Həm dadı, həm də görünüşü ilə süfrələrinin ulduzu sayılır.Foodinfo.az Napoleon tortunun reseptini təqdim edir:
Xəmir üçün lazım olanlar:- 200 qram kərə yağı (soyuq)
- 2 ədəd yumurta
- 100 ml soyuq su
- 1 xörək qaşığı sirkə
- 1 çimdik duz
- 3,5 – 4 stəkan un (ələnmiş)
Krem üçün lazım olanlar:
- 1 litr süd
- 2 yumurta
- 1 stəkan şəkər
- 3 xörək qaşığı un
- 1 paket vanilin
- 200 qram kərə yağı (otaq temperaturunda)1.
Xəmirin hazırlanması:
- Unu və rəndələnmiş soyuq kərə yağını ovalayaraq qum kimi qarışıq alın.
- Başqa qabda yumurta, sirkə, su və duzu qarışdırın.
- Mayeni una əlavə edib, yumşaq xəmir yoğurun.
- Xəmiri 8-10 bərabər hissəyə bölün, kündələyin və 30 dəqiqə soyuducuda saxlayın.
2. Korjların bişirilməsi:
-Hər kündəni nazik yayaraq dairəvi formada kəsin (məsələn, boşqabla).
- 180°C-də əvvəlcədən qızdırılmış sobada hər korju 5-7 dəqiqə bişirin.
- Artıq kənar hissələri sonda ovulub tortun üstünə səpiləcək.
3. Krem hazırlanması:
- Süd, yumurta, şəkər, un və vanilini bir qabda qarışdırıb zəif odda bişirin.
- Qatılaşanda ocaqdan götürün və soyudun.
- Soyumuş kremə yumşaq kərə yağı əlavə edib mikserlə çalın.
4. Tortun yığılması:
- Hər korjun arasına bol krem çəkin.
- Üstünü və kənarlarını da krem ilə örtün.
- Əzilmiş korj qalıqları və ya xırda biskvit tozu ilə bəzəyin.
- Soyuducuda 8-12 saat saxlayın ki, yumşalsın.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru