Qablaşdırılmış salatlar təhlükəsizdirmi? – Mikrobioloji təhlillər nə deyir?

Bu gün, 08:58           
Qablaşdırılmış salatlar təhlükəsizdirmi? –
Hazır salat paketləri sürətli və rahat qidalanma üçün tez-tez seçilir. Foodinfo.az bildirir ki, bu məhsullar gigiyenik görünsə də, mikrobioloji baxımdan risk daşıya bilər. Salatın doğranması və qablaşdırılması prosesi zamanı bakteriyaların çoxalması üçün əlverişli şərait yaranır.Xüsusilə listeriya və salmonella kimi bakteriyalar bu cür məhsullarda aşkarlana bilər. Soyuq şəraitdə saxlanılmasına baxmayaraq, bəzi mikroorqanizmlər aşağı temperaturda da çoxala bilir. Mütəxəssislər qablaşdırılmış salatların istifadə müddətindən əvvəl yoxlanılmasını və mümkün qədər təzə alınmasını tövsiyə edirlər.Salatlar paketdən çıxarıldıqdan sonra dərhal istifadə edilməlidir və yuyulması da tövsiyə olunur. Bəzi hallarda isə salatlara qoruyucu kimyəvi maddələr əlavə edilir ki, bu da allergik reaksiyalara səbəb ola bilər. Qablaşdırılmış salatlar, eyni zamanda, təbii dad və keyfiyyət baxımından evdə hazırlanmış salatlardan geri qalır. Marketlərdə soyuducu sistemlərin qeyri-sabit işləməsi isə məhsulun təhlükəsizliyini şübhə altına alır. Nəticə olaraq, hazır salatlar əlverişli olsa da, sağlamlıq baxımından müəyyən riskləri də özündə daşıyır.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.