Çin alimləri şirniyyatların diş əti xəstəliyi riskini azaltmağa kömək etdiyini müəyyən ediblər2 Avqust, 16:00

3-08-2024, 16:09           
Çin alimləri şirniyyatların diş əti xəstəliyi riskini azaltmağa kömək etdiyini müəyyən ediblər2 Avqust, 16:00
Biz adətən şirniyyatları ağız sağlamlığı ilə əlaqələndirməsək də, tünd şokolad diş əti xəstəliyi şansınızı azaltmaq üçün əsas ola bilər. Çinin Chongqing Tibb Universitetinin alimləri belə deyirlər.Onların araşdırmalarına görə, tünd şokoladda olan antioksidanlar, xüsusən də flavonoidlər diş əti xəstəliklərinə qarşı gizli silah ola bilər. Müalicə riski təsir edici 54% azaldır.Bir sıra digər elmi araşdırmalar göstərdi ki, tünd şokoladın tərkibindəki bəzi birləşmələr ağızda zərərli bakteriyaların, o cümlədən diş çürüməsi və diş əti xəstəliklərinin əsas səbəblərindən biri olan Streptococcus mutans da daxil olmaqla, ağızda zərərli bakteriyaların böyüməsini ləngidə bilər. Diş və diş ətləri ilə bağlı problemlərin qarşısını alan bakteriyaların azalmasıdır.Bundan əlavə, tünd şokoladın tərkibində teobromin adlı kimyəvi maddə var. Bu, diş minasını gücləndirən və zədələnmədən qoruyan bir növ stimullaşdırıcıdır. Güclü mina dişləri turşulara və eroziyaya qarşı daha davamlı edəcək və uzun müddətdə diş çürüməsi riskini azaldacaq.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.