Döş xərçənginin qarşısını alan qidalar

7-10-2024, 00:16           
Döş xərçənginin qarşısını alan qidalar
Döş xərçənginin qarşısını almaqda sağlam qidalanma vacib rol oynayır. Foodinfo.az xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, bəzi qidalar riskin azalmasına kömək edə bilər. Məsələn, antioksidantlarla zəngin meyvə və tərəvəzlər (xüsusilə moruq, çiyələk, brokoli, ispanaq) hüceyrələrin zədələnməsinin qarşısını alır. Omega-3 yağ turşuları ilə bol olan qidalar (qızılbalıq, qoz) iltihab əleyhinə təsir göstərir. Zeytun yağı yaxşı yağ mənbəyi olaraq bədəndə xərçəng hüceyrələrinin inkişafını yavaşlada bilər. Eyni zamanda, tam taxıllar (yulaf, qəhvəyi düyü) lif baxımından zəngindir və hormonal balansı qoruyur.Həmçinin alkoqoldan uzaq durmaq və qırmızı ətin istehlakını azaltmaq da xərçəng riskini azaldan amillərdəndir.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru