Kartof bişirməyin ən sağlam yolu

30-09-2024, 15:24           
Kartof bişirməyin ən sağlam yolu
Qastroenteroloq Yekaterina Kaşux kartof hazırlamaq üçün ən faydalı üsulunu açıqlayıb. Foodinfo.az xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, məşhur inancın əksinə olaraq, kartof aşağı kalorili məhsuldur. O, vitaminlər və minerallarla zəngin kifayət qədər sağlam qidadır. Kartofun əsas komponenti 17%-ni təşkil edən nişastadır. Lakin kartof həm də lif, zülal, yağ, kalium, fosfor, maqnezium, dəmir və B vitaminləri ilə zəngindir.Kartofun nə qədər sağlam olacağı tərəvəzi necə hazırlamağınızdan asılıdır. Həkim qeyd edib ki, kartofu hazırlamağın ən sağlam üsulları qaynatmaq və buxarda bişirməkdir. Əgər siz kartofu qabığı ilə bişirsəniz, onda qida maddələrindən əlavə, həzm üçün dəyərli olan lif də olacaq. Kartof püresi daha az sağlam bir seçim hesab olunur. Yağda qızartma zamanı isə kalori və yağın miqdarı artır və potensial kanserogen maddə olan akrilamid əmələ gəlir.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru