Nəyə görə göbələkləri yumaq olmaz?

31-10-2024, 15:08           
Nəyə görə göbələkləri yumaq olmaz?
Göbələyi yuyarkən suyu sürətlə udduğu üçün bəzi mənbələr göbələkləri yumaqdan çəkinməyi tövsiyə edir. Foodinfo.az xəbər verir ki, göbələklər təbii süngər kimi suyu tez çəkir, bu da onların dad və toxumasına təsir edə bilər. Suyu udduqca göbələk özünəməxsus dadını və aromasını itirərək yeməklərdə istənilən ləzzəti verməyə bilər.Göbələk suyu çəkdikdə toxuması yumşalır və yeməklərdə lazımi şəkildə qızarmır, həddindən artıq yumşaq və dağılmış vəziyyətə gəlir.Göbələkləri yumaq əvəzinə, onları nəmlənmiş kağız dəsmal ilə silmək və ya yumşaq bir fırça ilə təmizləmək məsləhətdir. Ancaq çox çirkli olan göbələkləri tez yuyub dərhal qurutmaq da mümkündür.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru