Bu qidaları heç vaxt dondurmayın

6-12-2024, 11:08           
Bu qidaları heç vaxt dondurmayın
Bəzi qidaların dondurulması onların teksturasına, dadına və keyfiyyətinə ciddi şəkildə təsir edə bilər. Foodinfo.az dondurmaq üçün yararlı olmayan qidaları təqdim edir:1. Təzə tərəvəzlərXiyar, kahı, kərəviz və pomidor kimi yüksək su tərkibli tərəvəzlər dondurulduqda teksturalarını itirir, yumşaq və yapışqan olur. YumurtaQabığı ilə dondurulan yumurtalar genişlənərək partlaya bilər. Həmçinin bişmiş yumurtalar dondurulduqda kauçuklaşır. 3. Süd məhsullarıQatıq, xama və pendir kimi süd məhsulları dondurulduqda parçalanır və teksturası dəyişir. Qızardılmış qidalarDondurulduqda xırtıltılı quruluşunu itirir və yenidən isidildikdə yumşaq olur. 5. Souslar və nişasta tərkibli yeməklərSouslar, souslu makaron və kartof püresi dondurulduqda nişasta kristallaşır və qida suya çevrilir. 6. Mayonez və krem əsaslı yeməklərMayonez və ya krem əsaslı yeməklər dondurulduqda dadı xoşagəlməz olur. 7. MeyvələrYüksək su tərkibli meyvələr, məsələn, qarpız və portağal dilimləri dondurulduqda formalarını və dadlarını itirir. Yuxarıda sadalanan qidaları dondurmamaq daha məqsədəuyğundur. Dondurmağa uyğun olmayan qidaları saxlamaq üçün fərqli saxlama üsulları seçmək daha yaxşı nəticə verə bilər.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.