Konserv açarkən yol verilən təhlükəli səhv

8-02-2025, 08:08           
Konserv açarkən yol verilən təhlükəli səhv
Konservləşdirilmiş məhsulların açılması zamanı gigiyena qaydalarına diqqət yetirilməlidir. Mütəxəssislər bildirir ki, konserv qabları uzun müddət saxlanıldığı və müxtəlif yerlərdən keçdiyi üçün onların üzərində toz, bakteriya və digər çirklənmələr ola bilər.
Buna görə də, qutular açılmadan əvvəl mütləq yuyulmalı və ya nəm salfetlə silinməlidir. Əks halda, çirklər qidaya keçərək sağlamlıq üçün risk yarada bilər.Bundan əlavə, açılmadan əvvəl konserv qutularının vəziyyətinə diqqət yetirmək vacibdir. Şişkinlik, pas və ya deformasiyalar varsa, bu məhsullar istehlak edilməməlidir.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru