Yazda xəstəlikdən qoruyan qidalar

Dünən, 16:08           
Yazda xəstəlikdən qoruyan qidalar
Yaz aylarında insan orqanizmi hava dəyişkənliyi və allergiyalara qarşı daha həssas olur.Foodinfo.az xəbər verir ki, bu dövrdə bəzi qidalar, immunitet sistemini gücləndirərək xəstəliklərdən qorumağa kömək edir.İmmuniteti artırmaq üçün C vitamini ilə zəngin meyvələr, xüsusilə nar, portaqal və kivi tövsiyə olunur. C vitamini, bədənin infeksiyalara qarşı müdafiə mexanizmini gücləndirir. Eyni zamanda, balıq və xüsusilə somon əti, ürək sağlamlığını qorumağa və iltihabları azaldmağa kömək edir.Yazda, qidalanmada taxılların rolu da böyükdür. Yulaf və arpa kimi məhsullar bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyir, orqanizmin düzgün işləməsinə kömək edir.Sarımsaq və soğan isə təbii antibakterial xüsusiyyətləri ilə tanınır, immuniteti gücləndirir. Zeytun yağı isə xolesterol səviyyəsini azaldır, ürək xəstəliklərinə qarşı qoruyucu təsir göstərir.Qeyri-adi deyil ki, qırmızı bibər və şaftalı kimi meyvələr də bu dövrün qida siyahısında yer almalıdır. Şaftalı dərinin sağlamlığını qoruyarkən, qırmızı bibər C vitamini tərkibi ilə immuniteti artırır. Tərəvəzlər, xüsusən brokoli və ispanaq, vitaminlə zəngin olub, orqanizmi xəstəliklərdən qoruyur.Son olaraq, badam və fındıq kimi qoz-fındıq yağları, orqanizmin enerji ehtiyacını qarşılayır və xəstəliklərə qarşı müdafiəni gücləndirir. Yaz mövsümündə bu qidaların nizamlı istehlakı, sağlamlığı qorumağa kömək edəcək.












Teref.info © 2015
E-mail: [email protected]            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.