Almanı yuyarkən diqqət edin ki...

27-10-2017, 08:34           

Sən demə, almanın xüsusi yuma üsulu var imiş. Belə ki, almanı çirk və pestisidlərdən tam təmizləmək üçün 15 dəqiqəyə yaxın sodalı suda saxlamaq lazımdır.

Trend-in məlumatına görə, ABŞ-ın pestisidlərin təhlili laboratoriyasının mütəxəssisləri bu qənaətə gəliblər.

Qeyd olunur ki, pestisidlərdən istifadə məhsuldarlığı artırsa da, bu dərmanın qalıqları almanın qabıqlarında qalır.

Bu səbəbdən mütəxəssislər almanı qabığını soymaqla və ya meyvəni sodalı suda saxladıqdan sonra yeməyi məsləhət görürlər.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.