Qastroenteroloq Oleq Baikov bildirib ki, ədviyyatlı və isti yeməklər iltihaba səbəb ola bilər və mədənin normal fəaliyyətini pozur və mədə xorası xəstəliyinə səbəb olur. Gazeta.Ru- ya müsahibəsində ekspert qeyd edib ki, istiot, xardal, çili və yüksək konsentrasiyalı isti ədviyyatlar olan digər məhsullar mədədə turşuluğu artırır və selikli qişanın zədələnməsinə səbəb olan xlorid turşusunun ifrazını artırır.Mütəxəssisin sözlərinə görə, yağlı və qızardılmış qidalar da mədə-bağırsaq traktına böyük stress yaradır.“Belə qidaların qəbulu nəticəsində həzm sistemi daimi stress altında işləyir ki, bu da selikli qişanın zədələnməsinə və xoraların inkişafına səbəb ola bilər”, - deyə həkim əlavə edib.