Qəhvəyə nəyə görə kərə yağı əlavə edilir?

6-06-2025, 08:08           
Qəhvəyə nəyə görə kərə yağı əlavə edilir?
Qəhvəyə kərə yağı əlavə etmək son illərdə "bulletproof coffee" (gülləkeçirməz qəhvə) adı ilə məşhurlaşıb. Foodinfo.az qəhvəyə kərə yağının əlavə edilməsinin səbəblərini təqdim edir:
1. Enerji artırmaq: Kərə yağı təbii yağ qaynağıdır. Qəhvəyə əlavə olunanda bədənə daha uzunmüddətli enerji verir, çünki yağlar yavaş parçalanır.
2. Açlığı gecikdirmək: Yağlı qəhvə içən insanlar özlərini uzun müddət tox hiss edirlər.
3. Zəka və diqqəti artırmaq: Kərə yağı beyinə faydalı yağ turşuları verir və qəhvənin verdiyi ayıqlıq hissi daha sabit olur.
4. Qəhvənin acılığı azalır: Kərə yağı qəhvənin dadını yumşaldır, onu daha kremli və ləzzətli edir.Kərə yağlı qəhvə resepti:İngrediyentlər:
- 1 fincan təzə dəmlənmiş isti qəhvə
- 1-2 çay qaşığı duzsuz kərə yağı
- İstəyə görə: 1 çay qaşığı hindqozu yağı
Hazırlanması:Qəhvəni dəmləyib soyutmadan kərə yağını və hindqozu yağını blenderə tökün.Blenderlə 20-30 saniyə qarışdırın. Sonda köpüklənmiş qəhvəni isti-isti içə bilərsiniz.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru