Bu tərəvəzi çox yemək infarkta səbəb olur – Ürək xəstələri, diqqət

7-10-2019, 00:00           
Bu tərəvəzi çox yemək infarkta səbəb olur – Ürək xəstələri, diqqət
İnfarkt riskini artıran, provakator rolunu oynayan tərəvəz hamının çox sevdiyi, hər yeməkdə istifadə etdiyi soğandır.

Mütəxəssislər bildirir ki, əgər onu həddən çox yesəniz, infarktı tətikləyə bilərsiniz. Özü də elə cavan və ya orta yaşlarda.

Hər soğan belə təhlükəli deyil. Soğanı bölərkən içərisinin sanki boş, bozarmış və kəskin acı qoxusu, xoşagəlməz iyi onun zərərli maddə ilə bol və keyfiyyətsiz olmasından xəbər verir. Çox acı dad verən soğanda çox miqdar kükürd var ki, məhz bu ürək-damar tutmalarında tətikləyici rol oynayır.

Əgər soğanı özünüz yetişdirirsizsə, çalışın əlavə gübrə və ya maddələr qatmayasız.

Ürək xəstələri isə yaxşı olar ki, Hövsan soğanı, qırmızı soğan və ya yaşıl soğan yesin. Bunlarda kükürdlü birləşmələr azdır və ya yoxdur.

Ümumiyyətlə, çalışın çiy halda baş soğanı az yeyəsiz. \\Medicina.az












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru