Xərçəng riskini azaldan meyvə

12-03-2021, 08:21           
Xərçəng riskini azaldan meyvə
Moruq insan bədənində təhlükəli xəstəliklərin yaranmasının qarşısını alır.

Bu barədə “Report” RİA “Novosti”yə istinadən xəbər verir.

Qeyd olunub ki, bu giləmeyvəni müntəzəm yemək orta ömür müddətini də uzadır.

Diyetoloqlara görə, giləmeyvə ürək sağlamlığını dəstəkləyən və yağ yığılmasının qarşısını alan flavonoid, qverçetin və qall turşusu ilə zəngindir.

Bundan əlavə moruqda diabet və xərçəng riskini azaldan güclü antioksidan birləşmələri var. Qırmızı moruq qan şəkərini azaldır və insulinə müqavimət göstərir.

Həkimlər giləmeyvələri təzə yeməyi və ya meyvə salatlarına əlavə etməyi məsləhət görürlər.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru