Kabab xərçəngə gedən yoldur – Həkim

25-02-2023, 11:53           
Kabab xərçəngə gedən yoldur – Həkim
Həkim Sergey Xamyakovun sözlərinə görə, kabab bişirərkən və ya manqalda, torda barbekü, qril zamanı qara, hazır kömürdən istifadə əvəzinə odundan istifadə edilsə daha yaxşıdır.

Çünki qara kömür xərçəngə səbəb olan şişləri yarada bilir.

Teref.Az xəbər verir ki, ət kömürdə bişirildikdə kanserogen maddələr əmələ gəlir. Belə ki, ətdən ayrılan yağ damcıları kömür üzərinə düşərək yanır və nəticədə kömürün üzərindən ayrılan həmin tüstü kanserogen maddə ilə ətin üzərinə hopur. Manqal tüstüsündə kanserogen maddə çox olur.

Həkim əlavə edib ki, əti yandırmamaq məsləhət görülür. Kababı çox qızartmaq olmaz. Əgər o ət çox yanıbsa, yeməmək daha məsləhətlidir. Çünkiyanmış ət insan bədən hüceyrələrinə toksin kimi təsir edir. Onu Kababları quş və ya balıq ətindən bişirmək daha məqsəduyğundur və daha asan həzm olunur, daha az yağ qatları yaradır.\\Medicina












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru