Darçının faydaları nələrdir?

30-01-2024, 13:04           
Darçının faydaları nələrdir?
Çubuq və ya toz şəklində istehlak edilən darçın desertlərdə, içkilərdə, souslarda və müxtəlif yeməklərdə tez-tez istifadə edilir. Onun güclü aroması və dadı ilə yanaşı, bir sıra sağlamlıq faydaları da var. Foodinfo.az darçının bəzi faydalarını təqdim edir:
- Darçının tərkibində bədəni sərbəst radikallardan qoruya bilən antioksidan komponentlər var. Antioksidantlar hüceyrə zədələnməsini azaldır və ümumi sağlamlığı dəstəkləyir.
– O, iltihabla mübarizə aparmağa kömək edən antiinflamatuar xüsusiyyətlərə malikdir. Bu xüsusiyyət bəzi xroniki xəstəliklərin riskini azaldır.
- Qan şəkərinin tənzimlənməsinə müsbət təsir göstərir. Bəzi araşdırmalar göstərir ki, darçın insulinə həssaslığı artırır və tip 2 diabet riskini azaldır.
- Bəzi tədqiqatlar göstərir ki, darçın LDL ("pis" xolesterin) səviyyələrini aşağı salır və ümumi xolesterol profilinə müsbət töhfə verir. - Darçın antimikrobiyal xüsusiyyətlərə malikdir və buna görə də bakteriya və göbələklərin böyüməsini maneə törədir.
- Ağız sağlamlığını dəstəkləyir.
- Bəzi araşdırmalar göstərir ki, darçın çəki idarə etməyə və maddələr mübadiləsini sürətləndirməyə kömək edir.
- O, sinir sisteminin sağlamlığını və zehni funksiyaları dəstəkləməkdə potensial rol oynayır. Bəzi araşdırmalar göstərir ki, darçın istehlakı konsentrasiyanı artıra və idrak funksiyalarını yaxşılaşdıra bilər.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru