Dietoloq fast foodun populyarlığının səbəblərini açıqlayıb

17-08-2024, 15:08           
Dietoloq fast foodun populyarlığının səbəblərini açıqlayıb
ROSBIOTECH Universitetinin Dietologiya kafedrasının assistenti Maksim Efimov fast foodun bir çox insan üçün niyə cəlbedici olduğunu izah edib. Mütəxəssis Gazeta.Ru-ya müsahibəsində deyib ki, insan yağlı qidalar qəbul etdikdə onun beyni endorfin istehsal edir.
Ancaq başqa bir amil də istehsalçıların qidaya əlavə dadlandırıcılar qatmasıdır.
"İnsan ləzzətli yemək yediyinə əmindir, amma əslində o, piylənməyə, bulanıq görmə və tənəffüs problemlərinə səbəb olan dadlandırıcılardan həzz alır" deyə dietoloq əlavə edib.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru