Çiy ətin yuyulması niyə təhlükəlidir?

17-08-2024, 16:58           
Çiy ətin yuyulması niyə təhlükəlidir?
Ətin bişməzdən əvvəl yuyulması təhlükəli mikroblarla çirkləndirmək riski yaradır. Bunu Moskva vilayətinin Səhiyyə Nazirliyinin Vidnovski Klinik Xəstəxanasının qastroenteroloqu Lyudmila Suxorukova NEWS.ru-ya müsahibəsində deyib.“Onun sözlərinə görə, ətin yuyulması zamanı mətbəx səthi və istifadə olunan qablar mikrob çirklənməsi ilə qarşı-qarşıya gələ bilər.Həmçinin bütün bakteriyaları ətdən təmizləmək mümkün deyil, çünki bəziləri əzələ liflərində olur. Mümkün mikrobları öldürməyin ən etibarlı yolu ətin yaxşı bişirilməsidir. Bişmə zamanı məhsulun daxilindəki temperatur +85 °C-dən aşağı olmamalıdır.Əti yumaq üçün istifadə edilən su bakteriyaları öldürmək üçün kifayət qədər isti deyil. Bu prosedur yalnız təhlükəli mikroorqanizmləri mətbəx səthlərinə köçürəcək, bu da digər məhsulların çarpaz çirklənməsinə səbəb ola bilər.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru