Müxtəlif növ şirniyyatların yararlılıq tarixləri

8-03-2024, 15:07           
Müxtəlif növ şirniyyatların yararlılıq tarixləri
Rusiya Dövlət Təhsil Universitetinin fiziologiya, insan ekologiyası və biotibbi biliklər kafedrasının dosenti Aleksandr Sozıkin konfet, karamel və digər şirniyyat növlərinin yararlılıq tarixlərindən danışıb.Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssis Life.ru-ya müsahibəsində bildirib ki, qoruyucu qablaşdırmada konfet karamel ən uzun müddət saxlanılır - altı aydan bir ilə qədər.Mütəxəssisin qeyd etdiyi kimi, qoz-şokolad içlikli və şirəli karamel konfetləri dörd aydan çox olmayaraq saxlanıla bilər.Qlazurla örtülmüş yumşaq və ya yarı bərk karamel bir ay yarım, yağlı şirniyyatla şirniyyatlar isə cəmi bir ay saxlayır.O, həmçinin boyalardan, şəkərlərdən və ləzzətlərdən sərxoş olmamaq üçün şirniyyatları çox yeməməyi tövsiyə edib.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru