Mədədə fermentasiyaya səbəb olan qidalar
Dünən, 12:58

Heç kimə sirr deyil ki, paxlalılar mədədə fermentasiyaya səbəb olur və artıq qaz əmələ gətirir. Bununla belə, orqanizm (və ətrafdakılar) üçün problem yaradan tək onlar deyil. Bənzər bir təsir şirin və un məhsulları üçün də xarakterikdir. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə terapevt və ultrasəs diaqnostikası mütəxəssisi Sergey İskovskix xəbərdar edib.“Şəkərdə yüksək olan qidalar (konfet, tortlar, şirin qazlı içkilər) fermentasiya üçün ideal mühit yaradır. Bakteriyalar şəkəri tez parçalayır, nəticədə qazlar əmələ gəlir. Süd məhsulları laktoza dözümsüzlüyündən əziyyət çəkən insanlarda da fermentasiyaya səbəb ola bilər”, - deyə Gazeta.ru -nun mənbəsi izah edib .Kələm və digər oxşar tərəvəzlər, o cümlədən brokoli də mədədə fermentasiyaya səbəb olur. Bundan əlavə, maya məhsulları, çörək və pizza mədə-bağırsaq sistemi üçün təhlükəlidir. Həkim tərkibində yüksək fruktoza olan meyvələrin mənfi təsirlərinə də diqqət çəkib.