Kekin daha yaxşı qabarması üçün bunları edin

4-03-2024, 08:58           
Kekin daha yaxşı qabarması üçün bunları edin
Bu məsləhətləri nəzərə alaraq, mükəmməl qabaran kek hazırlaya bilərsiniz. Foodinfo.az bu məsləhətləri təqdim edir:
1. Keks xəmirinizi hazırlayarkən inqrediyentlərin otaq temperaturunda olmasına fikir verin. Soyuq inqrediyentlər kekin qalxmasına mane olur.
2. Xəmiri hazırladıqdan sonra onu dərhal sobaya qoymayın. Bir müddət dincəlməsi onun qabarmasına gətirib çıxardacaq.
3. Keki sobaya qoymazdan əvvəl sobanı qızdırın və temperaturu düzgün tənzimləyin.
4. Xəmiri sobaya qoyduqdan sonra sobanın qapısını açmayın. Buxarın sobadan çıxmasına imkan verməyin.
5. Keki dərhal sobadan çıxarmayın. Sobanı söndürdükdən sonra onu 5-10 dəqiqə orda saxlayın. Bu, tortunuzdakı qabarcıqların çökməsinin qarşısını alacaq.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru