Düşbərənin hazırlanma qaydası

30-09-2024, 10:44           
Düşbərənin hazırlanma qaydası
Foodinfo.az düşbərənin hazırlanma qaydasını təqdim edir:
Tərkibi
Xəmir üçün:- 2 stəkan un- 1 ədəd yumurta- 1/2 çay qaşığı duz- Su (xəmiri yoğurmaq üçün)İçlik üçün:- 200-250 qram qiymə (mal və ya qoyun əti)- 1 ədəd soğan (xırda doğranmış)- Duz, istiotŞorba üçün:- 1 litr ət bulyonu və ya su- Duz, istiot- Qurudulmuş nanə və ya keşniş (istəyə bağlı)
Hazırlanması: - Unu bir qaba ələyib üzərinə yumurta və duz əlavə edin. - Yavaş-yavaş su əlavə edərək bərk xəmir yoğurun. Xəmir elastik və hamar olmalıdır. Xəmiri təxminən 20 dəqiqə dincə qoyun. - Qiyməni bir qaba qoyaraü üzərinə xırda doğranmış soğan, duz və istiot əlavə edib yaxşıca qarışdırın. - Xəmiri nazik şəkildə açın (təxminən 1 mm qalınlıqda) və kiçik kvadratlar şəklində kəsin. - Hər bir kvadratın ortasına az miqdarda qiymə qoyun, sonra küncləri birləşdirib kiçik düşbərə şəklində bükün. - Bir qazanda ət bulyonunu və ya suyu qaynadıb duz və istiot əlavə edin. - Qaynayan suya düşbərələri tökün. Düşbərələr suyun üzərinə çıxana qədər bişirin (təxminən 5-7 dəqiqə). - Düşbərə bişdikdən sonra üzərinə qurudulmuş nanə və ya keşniş səpərək isti şəkildə süfrəyə verin.Nuş olsun!












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru