Düşbərənin hazırlanma qaydası

Bu gün, 10:44           
Düşbərənin hazırlanma qaydası
Foodinfo.az düşbərənin hazırlanma qaydasını təqdim edir:
Tərkibi
Xəmir üçün:- 2 stəkan un- 1 ədəd yumurta- 1/2 çay qaşığı duz- Su (xəmiri yoğurmaq üçün)İçlik üçün:- 200-250 qram qiymə (mal və ya qoyun əti)- 1 ədəd soğan (xırda doğranmış)- Duz, istiotŞorba üçün:- 1 litr ət bulyonu və ya su- Duz, istiot- Qurudulmuş nanə və ya keşniş (istəyə bağlı)
Hazırlanması: - Unu bir qaba ələyib üzərinə yumurta və duz əlavə edin. - Yavaş-yavaş su əlavə edərək bərk xəmir yoğurun. Xəmir elastik və hamar olmalıdır. Xəmiri təxminən 20 dəqiqə dincə qoyun. - Qiyməni bir qaba qoyaraü üzərinə xırda doğranmış soğan, duz və istiot əlavə edib yaxşıca qarışdırın. - Xəmiri nazik şəkildə açın (təxminən 1 mm qalınlıqda) və kiçik kvadratlar şəklində kəsin. - Hər bir kvadratın ortasına az miqdarda qiymə qoyun, sonra küncləri birləşdirib kiçik düşbərə şəklində bükün. - Bir qazanda ət bulyonunu və ya suyu qaynadıb duz və istiot əlavə edin. - Qaynayan suya düşbərələri tökün. Düşbərələr suyun üzərinə çıxana qədər bişirin (təxminən 5-7 dəqiqə). - Düşbərə bişdikdən sonra üzərinə qurudulmuş nanə və ya keşniş səpərək isti şəkildə süfrəyə verin.Nuş olsun!












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.