Ən yaxşı zülal mənbələri

18-10-2024, 16:58           
Ən yaxşı zülal mənbələri
Zülal orqanizmin toxuma, hüceyrə qurulmasında və enerji təmin edilməsində mühüm rol oynayan əsas qida maddəsidir. Foodinfo.az xəbər verir ki, ən yaxşı zülal mənbələri heyvani və bitki mənşəli olmaqla iki kateqoriyaya bölünür:
Heyvani mənşəli zülal mənbələri:
- Toyuq və hinduşka əti
- Balıq və dəniz məhsulları
- Yumurta- Qırmızı ət
- Süd məhsulları
2. Bitki mənşəli zülal mənbələri
- Paxlalılar- Soya məhsulları
- Kinoa
- Çia və kətan toxumu
- Badam, fındıq, qoz Həm heyvani, həm də bitki mənşəli zülal mənbələrini balanslı şəkildə qəbul etmək orqanizmin bütün zülal ehtiyaclarını qarşılamaq üçün ideal yoldur.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru