Niyə üzümü dondurucuda saxlamaq lazımdır?

Bu gün, 16:08           
Niyə üzümü dondurucuda saxlamaq lazımdır?
Məlum olub ki, dondurulmuş giləmeyvələrin kiçik bir hissəsini yemək, xüsusən də insan güclü stress altında olarsa, yemək həvəsini dayandırmağa kömək edir. Foodinfo.az xəbər verir ki, stressə ən çox verilən reaksiya onu tez yeməkdir. Nəticədə əlimizə gələn hər şeyi nəzarətsiz olaraq mədəmizi doldururuq.Virciniya ştatında ilkin tibbi yardım göstərən həkim Ceyson Sinq çətin anlarda yemək istəyi ilə mübarizə aparmaq üçün dondurulmuş üzümdən istifadə etməyi tövsiyə edir. Dondurulmuş üzümləri ağzınıza qoyduğunuzda və sadəcə əriməsinə icazə verdikdə, soyuq temperatur TRPM8 reseptorlarını aktivləşdirir. Bu, öz növbəsində, stress zamanı axtardığımıza bənzər, həzz üçün cavabdeh olan dopaminin sərbəst buraxılmasına səbəb olur.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.