Bu göbələklərdən şorba bişirməyin – SƏBƏB

19-11-2024, 15:58           
Bu göbələklərdən şorba bişirməyin – SƏBƏB
Tibb elmləri namizədi, dietoloq Natalya Denisova xəbərdarlıq edir ki, bəzi göbələklər bişirildikdə aktiv şəkildə zəhərlər buraxır. Foodinfo.az xəbər verir ki, çox yetişmiş göbələklər bura daxildir. Onların tərkibindəki zülal xarab olur və çətin həzm olunur. Bundan əlavə, onların tərkibində kif və birhüceyrəli parazit amöbalar ola bilər.Yol qırağından yığılmış heç bir göbələkdən şorba bişirmək olmaz. Çünki bu göbələklər toksinlər, ağır metallar və zəhərli kimyəvi maddələr mənbəyinə çevrilirlər.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru