Bu göbələklərdən şorba bişirməyin – SƏBƏB

Bu gün, 15:58           
Bu göbələklərdən şorba bişirməyin – SƏBƏB
Tibb elmləri namizədi, dietoloq Natalya Denisova xəbərdarlıq edir ki, bəzi göbələklər bişirildikdə aktiv şəkildə zəhərlər buraxır. Foodinfo.az xəbər verir ki, çox yetişmiş göbələklər bura daxildir. Onların tərkibindəki zülal xarab olur və çətin həzm olunur. Bundan əlavə, onların tərkibində kif və birhüceyrəli parazit amöbalar ola bilər.Yol qırağından yığılmış heç bir göbələkdən şorba bişirmək olmaz. Çünki bu göbələklər toksinlər, ağır metallar və zəhərli kimyəvi maddələr mənbəyinə çevrilirlər.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.