Hansı çörək daha sağlamdır?

Bu gün, 16:57           
Hansı çörək daha sağlamdır?
Bu üç növ çörək arıqlamağa, şəkər və xolesterini azaltmağa, güclü mineral və lif tərkibinə görə sümükləri gücləndirməyə kömək edir.Foodinfo.az xəbər verir ki, bir neçə növ taxıldan - buğda, yulaf, darı və s. hazırlanan çörəklərin tərkibində bitki lifi var. Bundan əlavə, belə çörək bütün bədən sistemləri üçün son dərəcə faydalıdır, çünki onun tərkibində çoxlu vitamin və minerallar var. Buna görə də, faydalı mikroelementlərin ehtiyatlarını artırmaq üçün onu hər gün yeməlisiniz. Həmçinin, tərkibindəki kalsium, fosfor, maqnezium və kalium sayəsində məhsul sümükləri, dişləri, dırnaqları, ürəyi və qan damarlarını gücləndirir.Çovdar çörəyinin kalorisi daha azdır, ona görə də müxtəlif diyetlərə əməl edirsinizsə, onu gündəlik qida rasionunuza daxil etmək tövsiyə olunur. Bu məhsul bədən tərəfindən yaxşı əmilir, sürətli kilo verməyə kömək edir və qan damarlarının divarlarını gücləndirir. Və bütün bədəndəki hüceyrələrin qurulmasında əsas rol oynayan bir amin turşusu olan lizin ehtiva etdiyinə görə. Çovdar çörəyi yavaş udulduğu üçün qan şəkərini və "pis" xolesterini azaltmağa kömək edir.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.