Kələmin faydaları nələrdir və kimlər yeməməlidir?

20-11-2024, 08:08           
Kələmin faydaları nələrdir və kimlər yeməməlidir?
Kələm yüksək miqdarda qida, vitamin və minerallara görə qiymətləndirilir. Foodinfo.az xəbər verir ki, bitki A, B1, B2, B6, C, E, PP və U vitaminləri, makro və mikroelementlərlə zəngindir.200 qram çiy kələm və ya 100-150 qram duzlu kələm yemək orqanizminizin C vitamini üçün gündəlik tələbatını almağa kömək edəcək.Kələm maddələr mübadiləsini doyurmağa və normallaşdırmağa kömək edən liflə zəngindir.Kələmin müntəzəm istifadəsi prostatit, ürək-damar sistemi xəstəliklərinin riskini azaltmağa kömək edir və hamiləlik dövründə dölün inkişafını yaxşılaşdırır.Bununla belə, kələm həmişə sağlam deyil. Tərəvəz yüksək mədə turşuluğu, qastrit, xora, kolit, diabet və böyrək problemləri olan insanlar üçün tövsiyə edilmir. Mədə-bağırsaq traktında iltihab və ya ürək problemləri varsa, kələm narahatlıq yarada bilər.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru