Kələm yüksək miqdarda qida, vitamin və minerallara görə qiymətləndirilir. Foodinfo.az xəbər verir ki, bitki A, B1, B2, B6, C, E, PP və U vitaminləri, makro və mikroelementlərlə zəngindir.200 qram çiy kələm və ya 100-150 qram duzlu kələm yemək orqanizminizin C vitamini üçün gündəlik tələbatını almağa kömək edəcək.Kələm maddələr mübadiləsini doyurmağa və normallaşdırmağa kömək edən liflə zəngindir.Kələmin müntəzəm istifadəsi prostatit, ürək-damar sistemi xəstəliklərinin riskini azaltmağa kömək edir və hamiləlik dövründə dölün inkişafını yaxşılaşdırır.Bununla belə, kələm həmişə sağlam deyil. Tərəvəz yüksək mədə turşuluğu, qastrit, xora, kolit, diabet və böyrək problemləri olan insanlar üçün tövsiyə edilmir. Mədə-bağırsaq traktında iltihab və ya ürək problemləri varsa, kələm narahatlıq yarada bilər.