Evdə balı necə düzgün saxlayaq?

31-01-2025, 08:08           
Evdə balı necə düzgün saxlayaq?
Balın düzgün saxlanması ilə bağlı bir sıra tövsiyələr var. Foodinfo.az xəbər verir ki, bal təbiətin şirin hədiyyəsidir, lakin onu saxlamaq vacibdir. Sadə şərtlərə əməl edilməzsə, məhsul tez xarab ola bilər.Belə bir fikir var ki, ən yaxşı yer soyuducudur. Bu qismən doğrudur, çünki aşağı temperatur kristallaşma və fermentasiya proseslərini ləngidir, məhsulun öz xüsusiyyətlərini daha uzun müddət saxlamasına kömək edir. Bununla belə, balı həddindən artıq soyutmamalısınız. Optimal temperatur 5-10°C-dir. Aşağı temperaturda məhsul bəzi faydalı xüsusiyyətlərini itirə bilər.Düzgün saxlama şəraitində məhsul illərlə öz xüsusiyyətlərini saxlaya bilir. Zamanla o, kristallaşa və ya rəngini dəyişə bilər, bu təbii prosesdir və keyfiyyətə təsir etmir.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru