Laktoza əsasən süd və süd məhsullarında olan təbii şəkərdir. Foodinfo.az laktoza ilə zəngin olan qidaları təqdim edir: Südİnək, keçi və qoyun südü laktozanın əsas mənbələridir. Pendirlər Yumşaq pendirlər (kəsmik, rikotta, krem pendir) daha çox laktoza ehtiva edir, sərt və uzun müddət yetişmiş pendirlərdə isə laktoza miqdarı az olur. Qatıq Qatıq bakteriyaları laktozanı parçaladığı üçün bəzi insanlar onu daha asan həzm edir. Kərə yağı və qaymaq Az miqdarda laktoza ehtiva edirlər. Dondurma və süd əsaslı desertlərTərkibində yüksək miqdarda laktoza ola bilər. Süd əlavə edilərək emal olunmuş qidalarÇörək, şokolad, souslar və hazır şorbalar da az miqdarda laktoza ehtiva edə bilər. Laktoza həzmində çətinlik çəkənlər üçün laktozsuz alternativlər və bitki mənşəli südlər mövcuddur.