Bişirmədən əvvəl balıqları yumaq lazımdırmı?
Dünən, 12:58
![Bişirmədən əvvəl balıqları yumaq lazımdırmı?](/uploads/posts/2025-02/1738945991_1.jpg)
Qida məhsullarının düzgün hazırlanması infeksiya və zəhərlənmələrdən qorunmağa kömək edəcək.Foodinfo.az bildirir ki, “Rospotrebnadzor” mütəxəssisləri qeyd edirlər ki, bütün tərəvəz və meyvələr axan suyun altında yuyulmalıdır. Bu, naringi və banan kimi qabığı olan məhsullara da aiddir.Bişirmədən əvvəl, taxıllardan artıq nişasta, toz, qabıq və digər çirkləndiriciləri çıxarmaq üçün düyü və bu qəbildən olan digər məhsulları yaxalamaq lazımdır. Bunu etmək üçün taxılları böyük bir qazana və ya qaba tökün, su əlavə edin və qarışdırın, sonra suyu diqqətlə boşaltın və proseduru 2-3 dəfə təkrarlayın. Amma bişməzdən əvvəl makaronu yumağa ehtiyac yoxdur.Mütəxəssislərin fikrincə, dəniz məhsulları axan suyun altında yuyulmalı, lakin balıq, qırmızı ət və quş əti yuyulmamalıdır. Fakt budur ki, bakteriyaları bu məhsullardan yumaqla təmizləmək olmur. Yalnız ən azı 85 ° C temperaturda kifayət qədər istilik ilə bunu etmək mümkündür.