Bu qida mikrodalğalı sobada qızdırılmamalıdır

30-11-2023, 07:07           
Bu qida mikrodalğalı sobada qızdırılmamalıdır
Biz yeməkləri qızdırmaq üçün müntəzəm olaraq mikrodalğalı sobadan istifadə etməyə öyrəşmişik.
Lakin mikrodalğalı sobalarda qızdırıldıqdan sonra bütün qidalar öz qida xüsusiyyətlərini saxlamır.Foodinfo.az bildirir ki, bir çox evdar qadının mikrodalğalı sobadan yalnız son çarə kimi istifadə etməyə qərar verməsinin səbəblərindən biridir.
Gəlin görək hansı qidaları bu şəkildə qızdırmaq məsləhət görülmür.
Brokoli - Faydalı mikroelementlərin və vitaminlərin 97%-ə qədəri məhv olacaq.
Sarımsaq - Xərçəng əleyhinə xüsusiyyətlərini itirir.
Dondurulmuş ət - Vitaminlər məhv olur və bakteriyaların böyüməsi aktivliyi artır.
Protein məhsulları - Protein molekulları məhv edilir.
Dondurulmuş qida - Belə məhsulların tərkibində qlükoza varsa, o, kanserogenə çevrilir.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru