Şorba çox duzludursa, nə etmək lazımdır?

17-02-2024, 17:54           
Şorba çox duzludursa, nə etmək lazımdır?
Bəzən hətta təcrübəli evdar qadın da təsadüfən şorbaya tələb olunandan çox duz əlavə edilir.Belə vəziyyətdə yemək ürəkaçan olmur. Bununla belə, bir neçə sirrin köməyi ilə bu problemin öhdəsindən gəlmək mümkündür.Aşpaz Yuliya Arxipova yeməkdəki duzu dəf etməyin yolunu bölüşüb. Düyü Düyü bəzən xüsusi torbalarda alınır. Əgər şorbanız çox duzlu alınıbsa, bu zaman təmiz torbalara düyü əlavə edin. Daha sonra onu şorba olan qazanın içinə yerləşdirin. 10 dəqiqə gözləyin və sonra torbanı çıxarın. UnDigər maraqlı bir üsul isə undur. Belə ki, unu bir neçə qat cunaya büküb, qazana yerləşdirin. Bir neçə dəqiqə gözləyəndən sonra onu çıxarın. ŞəkərŞəkər küpü birbaşa çömçəyə qoyulmalı, diqqətlə tavaya salınmalı və bir neçə dəqiqədən sonra çıxarılmalıdır.Bunun sayəsində şorba artıq çox duzlu olmayacaq.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru