Balıqdan daha çox omeqa-3 yağ turşusu ehtiva edir

28-03-2024, 15:08           
Balıqdan daha çox omeqa-3 yağ turşusu ehtiva edir
Çia toxumları sağlamlığımızı qorumaq və gücləndirmək üçün vacib vitamin və mineralları ehtiva edən bir qidadır. Süddən daha çox kalsium və balıqdan daha çox omeqa-3 yağ turşusu ehtiva edir. Buna görə də çia toxumlarının sağlamlığımız üçün bir çox faydası var. Foodinfo.az çia toxumlarının faydalarını təqdim edir:
1. Kalsiumun tərkibi: Çia toxumları süddən daha çox kalsium ehtiva edir. Buna görə də sümük sağlamlığını qorumaq və gücləndirmək üçün yaxşı bir mənbədir.
2. Omeqa-3 yağ turşuları: Balıqdan daha çox omeqa-3 yağ turşusu ehtiva edən çia toxumları ürək sağlamlığını dəstəkləyir və iltihabı azaldır.
3. Lif tərkibi: Çia toxumları yüksək lif tərkibinə malikdir. Lif həzm sağlamlığını dəstəkləyir, toxluq hissi verir və qan şəkəri balansını qoruyur.
4. Antioksidantlar: Bu toxumlar yüksək antioksidan tərkibə malikdir. Antioksidantlar bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyur və hüceyrələrin zədələnməsinin qarşısını alır.
5. Protein tərkibi: Çia toxumları yaxşı bir protein mənbəyidir və əzələ sağlamlığını dəstəkləyir. O, həmçinin özünüzü tox hiss etməklə çəkiyə nəzarət etməyə kömək edə bilər.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru