Düyünün düzgün bişirilməsinin sirri açıldı

10-01-2025, 15:07           
Düyünün düzgün bişirilməsinin sirri açıldı
Düyü ən məşhur yeməklərdən biridir. Ancaq onu hazırlamaq olduqca problemli ola bilər.
Foodinfo.az xəbər verir ki, bişirməyə başlamazdan əvvəl, artıq nişastanı çıxarmaq üçün düyü yaxşıca yuyulmalıdır. Əks təqdirdə, yapışqan olacaq və qırıq bir vəziyyətə nail olmaq demək olar ki, mümkün olmayacaqdır. 1:2 nisbətində, bir hissə düyü və iki hissə su istifadə edin. Daha zəngin bir dad istəyirsinizsə, bişməzdən əvvəl düyünü yağda qızardın.Suyu qaynadın və duz sonra diqqətlə düyünü əlavə edin. İstiliyi minimuma endirin, qapağı örtün və 15-20 dəqiqə bişirin. Bişirərkən düyü qarışdırmağa ehtiyac yoxdur.Bütün su udulduqdan sonra, qapağı açmadan, düyü başqa 5-10 dəqiqə dəm almalıdır.Yeri gəlmişkən suya dəfnə yarpağı, sarımsaq və ya ədviyyat əlavə edərək fərqli dadlar ala bilərsiniz.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru