Dondurma əksər qidaları qorusa da, bəzilərinin keyfiyyətinə təsir edə bilər. Həkim Maggie Moon bu qidaların dondurulmasının zərərli olacağından danışıb. Yarpaqlı göyərtilər: Onların yüksək su tərkibi onların toxumasının yumşaq olmasına səbəb olur.Təzə meyvə və tərəvəzlər: Dondurma keyfiyyətinin pisləşməsinə səbəb ola bilər.Yumurta: Qabıqda donma çatlara və zəif teksturaya səbəb ola bilər.Süd məhsulları: Bir çox məhsullar defrostdan sonra ayrılır və ya toxumasını itirir.Qızardılmış yeməklər: Onlar xırtıldayan teksturasını itirir və daha az iştahaçan olurlar.Bişmiş makaron və düyü: Yumşaq olur və toxumasını itirirlər.Mayonez və qaymaqlı yeməklər: onlar ayrılır və keyfiyyətini itirirlər.Qəhvə: Nəm və qoxuları udur, bu da onun dadına təsir edir.Konservləşdirilmiş qidalar və qazlı içkilər: Dondurulduqda partlaya bilər.